Prindi see leht

Infopäev "Aiandustootmise kõrvalsaadused, nende kasutamine ja meetodid bioaktiivsete ühendite eraldamiseks"

Algus kell: 10:00
Lõpp kell: 14:00

Polli Aiandusuuringute Keskus (Polli, Viljandimaa)

Teabepäeva eesmärgiks on tutvustada Erasmus+ KA2 projekti "Tootmise kõrvalsaaduste väärindamine aianduses ja põllumajanduses ringmajanduse kontekstis" raames koondatud informatsiooni, väärtuslike taimsete biokeemiliste ühendite ja nende väärindamise olulisust ning võimalikke kasutusalasid toiduainetööstuse erinevates harudes.

 

Teabepäevale ootame osalema: Puuviljade, marjade ja köögiviljade kasvatamise ja väärindamisega seotud valdkondade ettevõtete töötajaid. Lisaks põllumajanduse, aianduse ja toidutootmise ning töötlemise valdkondade spetsialiste, töötajaid, eksperte sh riigiasutuste töötajaid.
Teabepäeva sihtrühma ei kuulu füüsilised isikud ning EMÜ töötajad ja üliõpilased.


Ajakava: 
10.00 - 10.15 Osalejate registreerumine
10.15 - 11.15 Erasmus+ KA2 koostööprojekti projekti "Tootmise kõrvalsaaduste väärindamine aianduses ja põllumajanduses ringmajanduse kontekstis" tutvustus (Reelika Rätsep, Kersti Aro)
11.15 - 12.15 Puuviljad ja marjad Eestis ja mujal maailmas: kasvatamine, töötlemise kõrvalsaadused, kõrvalsaaduste väärindamise võimalused (Ulvi Moor, Kadri Karp, Uko Bleive)
12.15 - 12.45 KOHVIPAUS
12.14 - 13.30 Köögiviljad Eestis ja mujal maailmas: kasvatamine, töötlemise kõrvalsaadused, kõrvalsaaduste väärindamise võimalused (Priit Põldma, Hedi Kaldmäe)
13.30 - 14.00 Küsimused ja arutelu


Täpsem info teabepäeva kohta ja registreerumine: SIIN
SIIN lingi all avaneb teabepäeva pikk kirjeldus, mille lõpust leiad nupu "Registreeru"! :-)


Teabepäeva korraldaja: Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi aianduse õppetooli Polli aiandusuuringute keskus.

 

Küsimused ja täiendav info: Reelika Rätsep
reelika.ratsep@emu.ee või tel +372 53432842


Teabepäeval osalemine on sihtrühma kuulujatele tasuta.
Teabepäev toimub ERASMUS KA2 projekti "Strategies regarding the valorization of horticultural and agricultural by-products as functional foods in the context of a circular economy (By-products)", (leping nr. 2020-1-RO01-KA203-080172) raames.