Tasuta koolitused toidukäitlemise valdkonnas
- Sihtrühmale tasuta koolitused
- Tasuta koolitused toidukäitlemise valdkonnas
- Tasuta koolitused põllumajanduse, toidu ja maamajanduse valdkonnas
- Tasuta koolitused taimekasvatuse valdkonnas
- Tasuta koolitused aianduse valdkonnas
- Tasuta koolitused ühistegevuse valdkonnas
- Tasuta koolitused mahemajanduse valdkonnas
- Tasuta koolitused konsulentidele
- Tasuta koolitused tootmistehnika ja energiakasutuse valdkonnas
- Tasuta koolitused loodusgiididele
- Tasuta koolitused ÜPP raames
- Roheoskused puidutööstuses ja metsanduses
- Tasuta koolitused põllumajanduse digipöörde valdkonnas
- Tasuta koolitused biomajanduse valdkonnas
- Tasulised koolitused
- Tasemeõppe õppeainete õppimine täiendusõppe korras
- Mikrokraadid
- KONVERENTSID
- Koolituste tellimine
- LIITUMINE INFOLISTIGA
Algavad koolitused
Vaata koolituskalendritKoolitus “Karjatervis – lihaveised”, 260 akadeemilist tundi
Eesti Maaülikool ja praktikakohad Eestis
Veebi-infopäev "Põllumajandusloomade heaolu - piimaveised"
Veebikeskkond BigBlueButton
Veebikoolitus "Sanitaar- ja hügieenikoolitus jahimeestele"
Veebikeskkond BigBlueButton
2023 aastaks planeeritud toidu ja toiduohutuse valdkonna koolitused ja infopäevad:
LIITUN TOIDUKOOLITUSTE INFOLISTIGA |
Kõik koolitused ja infopäevad toimuvad maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas.
TEEMA | TOIMUMISE AEG |
Lisaained toidus | 12. september 2023 |
Infopäev: Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine | 29. september 2023 |
Taimedest pärit sööda- ja toidumürgid | 3. oktoober 2023 |
Toiduhügieen ja -ohutus, algaste | 6. oktoober 2023 |
Toidu kestvuskatsed ning tõese säilimisaja määramine | 20. oktoober 2023 |
Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine | 9. november 2023 (neljapäev) |
Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel | 17. november 2023 |
Infopäev: Toidupettuse ennetamine | 24. november 2023 |
Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel | 1. detsember 2023 |
UUS! Liha ja lihatoodete hügieen ja ohutus | 5. detsember 2023 |
Toidutööstuse tootmisjääkide väärindamine | 15. detsember 2023 |
Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste | 19.-21. detsember 2023 |
Teadmussiirde pikaajalise programmi toiduohutuse valdkonna kodulehekülg toiduteave.ee avaneb SIIN
Infopäevad ja täienduskoolitused toimuvad MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.
Infopäevad on osalejale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki.
Täienduskoolitused on tasuta sihtrühma kuulujale, kui ettevõttel on piisavalt vähese tähtsusega abi (VTA) jääki.
Infopäeval ja koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi, mille arvestuslik summa on lisatud iga tegevuse kirjelduse juurde.
Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust vähese tähtsustega abi (VTA) kasutamise üle.
VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt: https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi
Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis on osalemise eest antav toetus riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).
Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta. Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.
Sihtrühma kuulub:
- põllumajandustoodete töötlemise või turustamisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
- põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemise sh toidu valmistamise või töötlemisega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja;
- toidu valmistamise või töötlemisega tegelev avalik-õigusliku juriidilise isiku juhtorgani liige või töötaja;
- põllumajandustootjate valdkonda teenindavad isikud (nt kokkuostuga tegelevate ettevõtete töötajad);
- isikud (FIE-d või ettevõtte esindajad), kes koguvad teadmisi uue tegevusvaldkonna kohta;
- põllumajanduslike esindus- ja erialaorganisatsioonide (MTÜ-d, mille liikmeteks on põllumajandussaaduste töötlejad) juhatuse liikmed ja töötajad.
Füüsiliste isikute ja riigiametnike täienduskoolitusel osalemine ei ole toetatav!
2023 aastal toimunud toidu ja toiduohutuse valdkonna koolitused ja infopäevad:
Toiduhügieen ja -ohutus, algaste | 10. veebruar 2023 |
Listeria monocytogenes`e kontroll ja ohje toidukäitlemisel | 3. märts 2023 |
Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste | 8.-10. märts 2023 |
Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel | 17. märts 2023 |
Toidu kestvuskatsed ning tõese säilimisaja määramine | 31. märts 2023 |
Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine | 14. aprill 2023 |
Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel | 21. aprill 2023 |
Proovide võtmine tootmiskeskkonnast üldhügieeni ja patogeenide seireks (4 akad tundi) | 5. mai 2023 |
Keemilised ohud toidus | 9. mai 2023 |
Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis | 12. mai 2023 |
Salmonella spp ja kampülobakterid toidupatogeenina (4 akad tundi) | 19. mai 2023 |
Patogeenide algallikate väljaselgitamine toidukäitlemise ettevõttes (4 akad tundi) | 26. mai 2023 |
Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus | 15. juuni 2023 |
Muna ja munatoodete ohutus ja kvaliteet | 25. august 2023 |
Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste | 28.-30. august 2023 |
2022 aastal toimunud toidu ja toiduohutuse valdkonna koolitused ja infopäevad:
2021 aastal toimunud toidu ja toiduohutuse valdkonna koolitused ja infopäevad:
Kõik koolitused ja infopäevad toimuvad maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton keskkonnas.
TEEMA | TOIMUMISE AEG |
Toidupatogeenid | 1. oktoober 2021 |
Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis | 8. oktoober 2021 |
Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine | 29. oktoober 2021 |
Toiduhügieen ja -ohutus, algaste | 2. november 2021 |
Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel | 12. november 2021 |
UUS! Salmonella spp toidupatogeenina | 19. november 2021 |
UUS! Infopäev: Toidupettuse ennetamine toidukäitlemisettevõttes | 2. detsember 2021 |
Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste | 7.-9. detsember 2021 |
UUS! Videoloeng: Biokirmed toidutootmise keskkonnas | 15. detsember 2021 |
UUS! Infopäev: Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes | 17. detsember 2021 |
„Teadmussiirde pikaajalise programmi toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ 2014-2020
„Teadmussiirde pikaajalise programmi toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames välja antud teabematerjalidega on võimalik tutvuda SIIN
„Teadmussiirde pikaajalise programmi toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ koolitusi ja teabematerjalide loomist finantseeriti Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevuse "Pikaajalised programmid" raames.
Koostöös toimunud koolitused:
Eesti maaelu arengukava 2014-2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" tegevus raames toimunud koolitused:
TEEMA | TOIMUMISE AEG |
Laboriteemaline koolitus: Mikrobioloogilised meetodid, toidu mikrobioloogia | 7. detsember 2018 |
HACCP-põhise enesekontrollisüsteemi verifitseerimine | 19. jaanuar 2018 |