Prindi see leht

 Koolitus "Elektriautode laadimisvalmiduse väljakutsete lahendamine"

Algus kell: 10:00
Lõpp kell: 13:30

Fr.R. Kreutzwaldi 56/1 (Tartu) / veebikeskkond BigBlueButton


 

Elektriautode suurimad eelised tulevad välja vaid juhul, kui neid saab laadida kodus, öisel ajal soodsa elektriga. Eramajades on taolise tehnilise võimekuse loomine suhteliselt lihtne. Keerukaks läheb kortermajades. Alates 2020 aasta juulist on Ehitusseadustikus nõue, et kortermajade parkimiskohtadele tuleb rajada elektriautode laadimise valmidus, mis võimaldaks ilma suurema ümberehituseta inimestel tekitada ka kortermajade juurde laadimisvõimalused.
Sageli võib uusarenduste puhul juhtuda, et vastav laadimistaristu valmidus ei ole välja ehitatud selliselt, et seda reaalselt saaks kasutada.
Kuidas teostada kortermajade parklate ehituse ja renoveerimise käigus elektriautode laadimisjaama valmidus nõnda, et sellest päriselt oleks ka kasu, kuid samas ei vajaks liigseid investeeringuid? Sellele soovimegi antud koolituse raames vastuseid pakkuda.

Koolitus annab teadmised, kuidas teostada kortermajade parklate ehituse ja renoveerimise käigus elektriautode laadimisjaama valmidus nii, et sellest päriselt oleks ka kasu, kuid samas ei vajaks liigseid investeeringuid.

Koolitus toimub hübriidõppena st. osaleda on võimalik kas auditoorselt või veebis.

Ajakava:
10.00 - 10.15 sissejuhatus koolituspäeva
10.15 - 11.45 õppetöö
11.45 - 12.00 paus
12.00 - 13.30 õppetöö

Koolitus on tasuline ja maksab 73 eurot.

Täpsem info ja registreerumine SIIT
Osalemissoovi korral on vajalik õigeaegne eelregistreerimine.
Palume registreerumisel kindlasti märkida täiendava info lahtrisse, kas soovite koolitusel osaleda auditooriumis või veebis.


Koolituse koordinaator:
Eva Elken
Avatud ülikooli peaspetsialist
Eesti Maaülikool 
Tel. 731 3175
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
eva.elken@emu.ee