Algavad koolitused
Vaata koolituskalendritTasuta infopäev veebis "Toidu kestvuskatsed ning tõese säilimisaja määramine"
Veebikeskkond BigBlueButton
Koolitus "Elektriautode laadimisvalmiduse väljakutsete lahendamine"
Fr.R. Kreutzwaldi 56/1 (Tartu) / veebikeskkond BigBlueButton
Veebikoolitus "Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis"
Veebikeskkond BigBlueButton
Veebikoolitus "Taimede endogeensed toidu- ja söödamürgid"
Algus kell: 13:00
Lõpp kell: 16:15
Veebikeskkond BigBlueButton
Professor Tõnu Püssa koolitus tutvustab toidukäitlejatele ning loomakasvatajatele põhiliste söötades ja toitudes sisalduda võivate (taimede poolt sünteesitud) inimesele ja loomadele mürgiste ainete tekkimist, liikumist toitu, nende toksiliste toimete iseloomu, ning annab soovitusi nende ainetega seotud riskide vähendamiseks sööda või toidu käitlemisel.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- Lühike ekskursioon toksikoloogias.
- Kõrgemate taimede mürgised ainevahetussaadused - alkaloidid, lektiinid, seedeensüümide inhibiitorid, tsüanogeensed glükosiidid, fütoöstrogeenid, saponiinid, glükosinolaadid e. sinepiõliglükosiidid, kukurbitatsiinid, aminohapped, lipiidid, fluoroatsetaadid, oksalaadid, graianotoksiin, kumariin, jt.
- Seente ja vetikate mürgid
Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames ja selle toimumist toetab Euroopa Liit.
Täpsem info koolituse kohta ja registreerumine SIIT
Koolituse koordinaator:
Karin Kiss
Avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee