Algavad koolitused
Vaata koolituskalendritKoolitus "Räätsaturismi Hea Tava koolitus"
Veebikeskkond Zoom ja EMÜ katsealal Kullisoos ning Kõnnu Suursoos
Veebikoolitus "Patogeenide algallikate väljaselgitamine toidukäitlemise ettevõtetes"
Veebikeskkond BigBlueButton
Koolitus "Nõustamismetoodika konsulendile"
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1 (tehnikamaja), auditoorium A303
Veebikoolitus "Taimedest pärit sööda- ja toidumürgid"
Algus kell: 10:00
Lõpp kell: 15:15
Veebikeskkond BigBlueButton
Professor Tõnu Püssa koolitus tutvustab toidukäitlejatele ning loomakasvatajatele põhiliste söötades ja toitudes sisalduda võivate (taimede poolt sünteesitud) inimesele ja loomadele mürgiste ainete tekkimist, liikumist toitu, nende toksiliste toimete iseloomu, ning annab soovitusi nende ainetega seotud riskide vähendamiseks sööda või toidu käitlemisel.
Koolitusel käsitletavad teemad:
-
Lühike ekskursioon toksikoloogias.
-
Kõrgemate taimede mürgised ainevahetussaadused - alkaloidid, lektiinid, tsüanogeensed glükosiidid, fütoöstrogeenid, saponiinid, glükosinolaadid e. sinepiõliglükosiidid, aminohapped, lipiidid, fluoroatsetaadid, oksalaadid, kumariin, jt.
-
Taimsed mürgid, mis pärinevad mullast, veest ja õhust (mürgised metallid, pestitsiidijäägid).
Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames ja selle toimumist toetab Euroopa Liit.
Täpsem info koolituse kohta ja registreerumine SIIN
Koolituse koordinaator:
Karin Kiss
Avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee